среда, 7. фебруар 2018.

Mirisima do zdravlja


    Eteričan ulja imaju raznu primenu od masaža do sauna kao inhalatori ,za kupke i  kao osveživači prostorija. Dana je asortiman aromatičnih ulja veliki .Mogu se naći u svakoj drogeriji i malo većim marketima,kineskim radnjama, apotekama. Ulja se čuvaju u tamnim bočicama daleko od izvora svetlosti. .Evo i nekoliko najpopularnijih :


   Bosiljak – je nabjolje sredstvo u borbi protiv bolova,opdstiče koncentraciju,ublažava napetost i depresiju,dobar je antiseptik kod upala i prehlade.


   Čajevac – izuzeta natiseptik,pozitivno deluje na nervni sistema odličan je kod nervnog rastrojstva i napada panike.Ublažava opekotine.


   Eukaliptusovo ulje – veoma popularno kao sredstvo za iskašljavanje i osvežavanje daha ima odlično antiseptičko dejstvo.


   Grejpfrut – deluje antidepresivno i tonizirajuće ,sanira probleme jetre i bubrega,stimuliše varenje  i limfu kao i izbacivanje tečnosti.


   Lavanda – je svestrana ,uspostavlja psihičku i fizičku ravnotežu,podstiče imunitet i regeneraciju tkiva i jedino ulje je koje se ne mora razblaživati da bi se stavilo na telo.


   Lovor – prodoran miris,primenjuje se kod prehlada,bolesti pluća i zapaljenja sinusa.


   Pomorandža – ima stimulativno i osvežavajuće dejstvo, antiseptičko,kod depresije i nesanice,groznice i grčeva,loše probave,dermatitisa i celulita.


   Ruzmarin – antiseptik,deluje stimulativno na nervni sistem,rad srca,disanje ,varenje,podstiče rad bubrega ,jetre,limfnih i nadbubrežnih žlezda. Pored toga povoljno utiče na kožne infekcije i rane ,proširene vene i celulit.


   Ruža- otklanja depresiju,mamurluk,lokalni anestetik i afrodizijak.


 


                                                                  U zdravlje

Нема коментара:

Постави коментар