четвртак, 6. јун 2013.

Jačanje imuniteta


   Mislim da sam ovaj recept sam pročitala u „Lek i amajlija“ iz spisa Jasne Jojić ,imate na kioscima i nije loše za pročitati.Doduše nije mi jasno zašto ovde neke stvari moraju da se urade (tako piše u receptu) ali krajnji rezultat je odličan.Dakle ovako:
   Na stolu u prostoriji gde radimo treba upaliti 5 žutih sveća.U 4-5 manjih tegli redja se 5 kg jabuka.Sve se radi u danu Mladog meseca.Sečemo ritualno jabuke na 8 delova uz ritualno izgovaranje bajalice( verovatno neka za dobro zdravlje ).Jabuka se seče na pola ,pa polovine na pola pa četvrtine na pola.Operemo 30 limuna i sečemo na kolutove 1-2 cm debljine.U tegle redjamo red jabuka, red limuna do vrha .Skuvati 5-6 litara vode i ostaviti da se malo prohladi,sipamo u tegle da voće ogrezne u toploj vodi.Sačekamo sat vremena i po potrebi dolijemo još vode. Teglu meda ugrejemo i jednako podelimo u sve tegle.Dve litre vode popijemo odmah  tog dana,trudeći se da tog dana uzimamo samo tečnu hranu kako bi odmah izbacili višak vode iz organizma .Do sutradan se gubi 2-3 kg težine i čisti se jetra od otrova.(jabuka? Zar nije ona bila zabranjeno voće i zbog nje su Adam i Eva izbačeni iz raja?) Onoliko vode koliko smo popili toga dana nalijemo uveče i zatvorimo teglu ostavimo ih na istočnoj strani neke prostorije. Narednih 26 dana pijemo istu količinu ujutru i uveče a jabuke i limun koji ostanu bez tečnosti možemo da pojedemo.
   Recept izvanredan samo ne znam čemu one sveće, ali dobro ako uzmemo u obzir da su to prvo pravili plemenski vračevi onda je jasno zašto je sve prekriveno velom misterije. Ne bi mi bili mi kad i najprostiju stvar ne bi uvili u bar jedan veo tajanstvenosti.
  

                                                            


                                                          U zdravlje

Нема коментара:

Постави коментар